Λαμπτήρες οικονομίας για άνετο, απαλό φωτισμό

14/06/2017
από Led Electro Sales

Οι λαμπτήρες οικονομίας προσφέρουν άνετο, απαλό φωτισμό για μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Παρέχουν:

  • υψηλή απόδοση,
  • εξοικονόμηση ενέργειας και
  • φως που διαρκεί.

Αυτοί οι λαμπτήρες είναι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας που συνδυάζουν την ενέργεια του φωτισμού φθορισμού με την άνεση και τη δημοτικότητα των λαμπτήρων πυρακτώσεως. Ταιριάζουν στα περισσότερα φωτιστικά που έχουν κατασκευαστεί για λαμπτήρες πυρακτώσεως και χρησιμοποιούν περίπου 75% λιγότερη ενέργεια. Διαρκούν 6 έως 15 φορές περισσότερο (6.000 – 15.000 ώρες) και είναι περισσότερο οικονομικά αποτελεσματικές και αποδοτικές σε χώρους όπου τα φώτα είναι αναμμένα για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Από επιτραπέζιες λάμπες και χωνευτό φωτισμό έως διακοσμητικά φωτιστικά, οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού διατίθενται στα σχήματα και τα μεγέθη που έχετε συνηθίσει σε απαλό λευκό, φυσικό ή φως ημέρας.

Με τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας μπορείτε να απολαύσετε φωτεινό φως ενεργοποίησης, ταυτόχρονα με την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Κατάλληλοι για φωτισμό εργασίας σε γραφεία, οικιακά γραφεία και άλλους χώρους που χρειάζονται επιπλέον φωτεινότητα , διαρκούν έως 20 φορές περισσότερο από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και χρησιμοποιούν έως 80 % λιγότερη ενέργεια.


Οι λαμπτήρες οικονομίας είναι διαθέσιμοι σε μια ευρεία ποικιλία σχημάτων και μεγεθών:

• Το πολύ δημοφιλές σχήμα ράβδου είναι τέλειο για λειτουργικό φωτισμό, τυπικά σε κοινά φωτιστικά, σε σκιασμένες λάμπες, όπου ο λαμπτήρας είναι λιγότερο ορατός.

• Το συμπαγές σπειροειδές σχήμα ταιριάζει απόλυτα σε μικρότερα φωτιστικά και είναι η πρώτη επιλογή εάν χρειάζεστε περισσότερη έξοδο φωτός για να φωτίσετε πραγματικά ένα χώρο.

• Ο τυπικός λαμπτήρας («σχήματος Α») είναι το πιο οικείο σχήμα, καλύτερο για τη δημιουργία ατμόσφαιρας και θαλπωρής, που χρησιμοποιείται περισσότερο σε επιτραπέζιες λάμπες ή φωτιστικά οροφής.

• Τα διακοσμητικά σχέδια (σφαίρες, κεριά) χρησιμοποιούνται για πιο διακοσμητικά φωτιστικά, όπου ο λαμπτήρας είναι περισσότερο ορατός

• Οι σωλήνες χρησιμοποιούνται για φωτισμό εργασιών ή για να φωτίσουν μεγάλες περιοχές όπως διαδρόμους ή γκαράζ

Κάντε τα γραφεία σας φωτεινά

22/05/2017
από Led Electro Sales

Ο φωτισμός γραφείων και βιομηχανικών χώρων έχει σημαντική επίδραση στην ευεξία, την παραγωγικότητα και την ζωτικότητα του εργαζομένου. Τα αποτελεσματικά φωτισμένα και ελκυστικά περιβάλλοντα βελτιώνουν τις εικόνες σας, σας βοηθούν να επιλέγετε και να διατηρείτε εργαζόμενους μεγάλης αξίας και να αυξήσετε την συνολική αξία της εγκατάστασής σας.

Συνδυάζοντας τα φωτιστικά με έξυπνα συστήματα ελέγχου και ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης, μπορείτε να εκσυγχρονίσετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια και εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Ο φωτισμός γραφείων μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από απλά λειτουργικός. Με φωτεινά υφάσματα, διαδραστικά χαλιά, φωτισμό LED με ρυθμιζόμενο λευκό και δυναμική εναλλαγή χρωμάτων, μπορείτε να δημιουργείτε συναρπαστικές ατμόσφαιρες και δημιουργικούς χώρους εργασίας που βελτιώνουν την ικανοποίηση του εργαζόμενου και αυξάνουν την παραγωγικότατα.

Τα συστήματα φωτισμού μας μπορούν να δημιουργήσουν ευέλικτες λύσεις που ανταποκρίνονται στις δικές σας επιχειρηματικές και λειτουργικές σας ανάγκες, αυξάνοντας την συνολική αξία της εγκατάστασής σας και συμβάλλοντας στην προσέλκυση και διατήρηση ενοίκων μεγάλης αξίας.

Ποιο είδος φωτισμού θα ταίριαζε στις ανάγκες σας;

22/05/2017
από Led Electro Sales

To κατάστημα LedElectro σας προσφέρει μια ευρεία γκάμα λαμπτήρων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες φωτισμού σας. Ψάχνετε για κάποιο βασικό φως απλά για να φωτίσετε ένα χώρο ή χρειάζεστε ένα ζεστό φως για να φέρετε περισσότερη θαλπωρή στο σπιτικό σας;

Λαμπτήρες led

Οι λάμπες LED κάνουμε μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση, δεν ζεσταίνονται και γενικά αντέχουν πολύ. Πρέπει να προσέξουμε να έχουν αρκετά Lumens φωτεινότητα (ή πιο απλά να είναι περισσότερα Watts) και επίσης να έχουμε υπόψιν ότι κάποιες βγάζουν θερμό, κάποιες ψυχρό και κάποιες άλλες ενδιάμεσο φως. Οι λαμπτήρες με την επονομαζόμενη σχεδίαση τύπου «snow-cone» είναι εξοπλισμένοι με ψύκτρα που καταλαμβάνει ολόκληρο το κάτω μισό τμήμα του λαμπτήρα. Αυτοί εκπέμπουν μόνο κατευθυντικό φως, το οποίο είναι μεν ικανοποιητικό για χρήση σε πολύφωτα, αλλά ρίχνουν ανεπιθύμητες σκιές όταν τοποθετούνται, για παράδειγμα, σε επιτραπέζια φωτιστικά με καπέλο. Για τα φωτιστικά αυτού του τύπου θα χρειαστείτε λαμπτήρα ομοιοκατευθυντικού φωτός

Εφέ φωτισμού

Δείτε πώς επηρεάζεται το εφέ φωτισμού ενός λαμπτήρα από την επικάλυψή του και πώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το σωστό φωτισμό. Οι γαλακτόχρωμοι λαμπτήρες εκπέμπουν διάχυτο φως. Οι διάφανοι λαμπτήρες παράγουν ένα σπινθηροβόλο, φυσικό θερμό φως.

Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, επίσης γνωστοί ως συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού, χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τους κλασσικούς λαμπτήρες για να παράγουν την ίδια ποσότητα φωτός. Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να δημιουργήσουν το σωστό εφέ φωτισμού και την ατμόσφαιρα που να ταιριάζει με τη διάθεσή σας και να μειώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Λαμπτήρες αλογόνου

Οι λαμπτήρες αλογόνου είναι ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να αντικαταστήσετε τους κλασσικούς λαμπτήρες. Δείτε πώς οι λαμπτήρες αλογόνου προσφέρουν μια τεράστια επιλογή δυνατοτήτων φωτισμού, παρέχοντας την ίδια ποιότητα θερμού, σπινθηροβόλου φωτός όπως οι κλασσικοί λαμπτήρες.

​Τι πρέπει να γνωρίζουμε οταν επιλέγουμε Λάμπες LED

01/05/2017
από Admin Admin

Στους λαμπτήρες οικονομίας, επιλέγουμε αυτούς που δίνουν θερμό φωτισμό (κίτρινο χρώμα φωτός, που δεν κουράζει τα μάτια).


Οι λαμπτήρες οικονομίας απαιτούν 1-2 λεπτά, από τη στιγμή που θα ανάψουν, ώστε να φτάσουν στη μέγιστη απόδοση φωτισμού. Όσο παλιώνουν λόγω χρήσης, η μέγιστη απόδοση σε Lumen μικραίνει.

Οι λαμπτήρες LED, πέρα από την χαμηλότερη κατανάλωση, δεν θερμαίνονται όταν λειτουργούν, πράγμα που τους καθιστά βολικούς σε κάποιες εφαρμογές, όπως σποτάκια, φωτισμό βιτρίνας ή κλειστού επίπλου με τζαμαρία κλπ. Δεν χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν το μέγιστο της φωτεινότητας τους και ανεξαρτήτως από το πόσες φορές τους ανάβουμε και τους σβήνουμε το ποσοστό της απόδοσης που "χάνουν" είναι μόλις 1%-3%


Το ακριβότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο, όπως και το φθηνότερο δεν είναι πάντα και το πιο συμφέρον. Υπάρχουν λαμπτήρες κορυφαίας μάρκας (και τιμής) που προσφέρουν ακριβώς τα ίδια με άλλους μεσαίας μάρκας (και τιμής). Αν δυό ίδιοι λαμπτήρες οικονομίας ή LED έχουν διαφορά στην τιμή, σίγουρα θα έχουν διαφορά και στη διάρκεια ζωής.

Η διάρκεια ζωής που δίνει ο κατασκευαστής (κάποιες χιλιάδες ώρες) για τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και οικονομίας, ισχύει με την προϋπόθεση ότι ο λαμπτήρας λειτουργεί σε στεγνό μέρος (όχι υγρασία) και συνεχώς, χωρίς να ανάβει ή να σβήνει. Στην πραγματικότητα, η διάρκεια ζωής μπορεί να πέσει και κάτω της μισής από αυτή που δίνει ο κατασκευαστής. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους λαμπτήρες LED.

Δεν συμφέρει η τοποθέτηση λαμπτήρα οικονομίας σε χώρους όπου αναβοσβήνουν διαρκώς και για μικρό χρονικό διάστημα (π.χ. μπάνιο - WC).

Όταν αγοράζουμε λαμπτήρες, συγκρίνουμε την απόδοση σε Lumen, στα ίδια Watt.

O λαμπτήρας πυρακτώσεως καταλήγει σε χρονικό διάστημα δύο ετών και έχει υπερδιπλάσιο κόστος λειτουργίας, συγκριτικά με τους λαμπτήρες οικονομίας και LEDΜε το σημερινό τιμολόγιο ΔΕΗ, πιό συμφέρουσα λύση είναι η τρίτη, δηλ. οι λαμπτήρες LED.

Λάμπες led και λάμπες οικονομίας

25/04/2017
από Admin Admin

Όλοι πλεον γνωρίζουμε ότι οι λάμπες led είναι καλύτερες, από τις λάμπες οικονομίας -φθορισμού.

Τι πρέπει να ξέρετε:

Φωτεινότητα

Για να "μετρήσουμε" τη φωτεινότητα μιας λάμπας ή γενικά του φωτός, χρησιμοποιούμε μία μονάδα μέτρησης που ονομάζεται lumen.

Όσο περισσότερα τα lumens ανά watt, τόσο μεγαλύτερη η φωτεινότητα.

Αντίστοιχα, όσο περισσότερα τα watt, τόσο μεγαλύτερη η φωτεινότητα, αλλά και η κατανάλωση ρεύματος.

Μία λάμπα πυρακτώσεως, ξοδεύει το ~90% της ενέργειας -ρεύμα- για παραγωγή ζέστης και μόνο το ~10% για παραγωγή φωτός: παράγει μόνο ~14 lumens / watt.

Οι λάμπες οικονομίας -φθορίου, φθορισμου- παράγουν ~70 lumens / watt και οι λάμπες led ακόμα περισσότερα

Επομένως μία λάμπα πυρακτώσεως 40 watt, έχει περίπου την ίδια απόδοση φωτός με έναν λαμπτήρα φθορισμού ~11 watt και την ίδια απόδοση με μία λάμπα led ~4 watt.


Πλεονεκτήματα

Οι λάμπες led:

1. Είναι πιο οικονομικές σε κατανάλωση ρεύματος, αν συγκριθούν με μία φθορισμού ίδιας φωτεινότητας

2. έχουν 5-10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

3. άμεση maximum φωτεινότητα με το που την ανάβουμε (ενώ στις φθορισμού μερικές φορές στην αρχή αργεί να πιάσει τη maximum φωτεινότητα)

4. δεν ζεσταίνονται καθόλου

5. δεν είναι ευαίσθητες σε κραδασμούς - χτυπήματα - καταπονήσεις

6. δεν τρεμοπαίζουν ποτέ

7. είναι πιο ακριβές, αλλά θα κάνετε απόσβεση σταδιακά λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος

8. μπορούμε να τις λειτουργήσουμε με dimmer (ροοστάτη) ενώ τους λαμπτήρες φθορισμού όχι

9. δεν περιέχουν μέσα τους διάφορες τοξικές και επικίνδυνες για την υγεία μας ουσίες (φυσικά και οι λαμπτήρες φθορισμού μόνο αν σπάσουν είναι επικίνδυνες)

Σημείωση: τα νούμερα είναι στο περίπου και δεν ισχύουν ακριβώς τα ίδια για κάθε λάμπα.